Helmut Marko: ‘We moeten Max het juiste materiaal geven, dan wordt hij wereldkampioen’

1 oktober 2019

BSR/Lapresse Marcella Gastini
Max Verstappen heeft een som geld gegeven voor verbrandde koalabeertjes in Australië

Dr. Helmut Marko - de man die ervoor verantwoordelijk is dat Max Verstappen in de Formule 1 rijdt - is apetrots op zijn pupil, zo laat hij in een exclusief interview met Motorsport weten, nu het F1-seizoen langzaam op z'n einde loopt. Hij sluit echter af met een statement wat in schril contrast staat met de uitlatingen van Jos Verstappen.


In 2015 liet Marko de toen pas 17-jarige Verstappen debuteren in de Toro Rosso en sindsdien is het bijzonder hard gegaan met Max. Na een jaar racete hij al in de Red Bull en boekte hij in 4 jaar tijd 7 overwinningen, had hij nog veel meer podiumplaatsen en boekte hij zijn 1 pole position.

"Iedereen dacht dat Red Bull en ik helemaal gek waren geworden toen we Max al zo jong in de auto zetten", zo stelt Helmut Marko. "Maar hij heeft zich goed ontwikkeld en de afgelopen jaren zijn een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Vorig jaar had hij weliswaar een iets minder sterk begin van het seizoen, maar vanaf de Franse GP heeft hij als het ware perfect gereden."

Prestaties dit seizoen
Marko laat ook wetten bijzonder tevreden te zijn met hoe Max dit seizoen racet. "Dit seizoen heeft hij die sterke lijn gewoon doorgetrokken. Elke race heeft hij het maximale eruit gehaald, ook als het niet mogelijk was om te winnen. Hij is slecht 22 jaren jong, maar is nu al snel en consistent, en zijn technische feedback is uiterst indrukwekkend. We zijn dan ook absoluut tevreden met zijn groei."

"Het juiste materiaal"
"Voor ons is het nog de zaak om hem het juiste materiaal te geven en dan wordt hij kampioen", zo sluit Marko zijn loftrompet af. Het zijn woorden die door de Verstappens flink onder de loep worden genomen. Vader Jos liet gisteren namelijk in een interview bij het Ziggo-programma Peptalk weten. Hij vindt dat er nog een hoop moet gebeuren, wil Verstappen een écht winnende auto hebben. Het interview is hier volledig te bekijken.