Hoe ziet de Formule 1 er binnenkort uit met alle coronaregels?

14 juni 2020

ANP

Nog eventjes wachten en dan kunnen de Formule 1-coureurs eindelijk weer gaan racen. Het zal wennen zijn, want er zijn vanwege de coronapandemie een hoop maatregelen genomen. Ook het podium gaat er net even wat anders uitzien dan we normaal gesproken gewend zijn, zo verzekert Ross Brawn.


Er zullen veel mondkapjes te zien zijn en 'social distancing' is ook binnen de Formule 1 een dingetje.

"Er zijn verschillende procedures ingevoerd, we moeten door de situatie met COVID-19 op veilig spelen", vertelt Brawn, sportief directeur van de F1. "Wat we in het verleden deden kan nu niet meer. De startgrid vol mensen, iets wat eigen was aan de Formule 1, zoiets zal je niet meer zien."

Podium
Wat ook gaat veranderen, zijn de festiviteiten op het podium. Normaal gesproken staat de top-3 daar te feesten en aan flessen champagne te lurken. "De podiumceremonie zal niet langer kunnen verlopen zoals vroeger maar we zijn aan het bekijken om na de race iets op de grid te doen", aldus Brown.

"Een van de mogelijkheden is dat we de wagens na de race op de grid plaatsen en dat de rijders voor hun wagens gaan staan. We kunnen geen trofeeën overhandigen want dat gebeurt van te dichtbij maar we hebben iets uitgewerkt. We hebben plannen daarvoor, we moeten alleen bekijken hoe we het in beeld kunnen brengen op tv."

De Formule 1 gaat op 5 juli van start met een race in Oostenrijk. Een week later wordt er weer geracet en daarna verkast het circus naar Hongarije, Groot-Brittannië (2 keer), Spanje, België en Italië.