Horner blij met tactiek in China: ‘Leclerc was een beetje de sigaar’

15 april 2019

Getty Images

Charles Leclerc kon er zelf niks aan doen, maar kende geen lekkere race in China. De coureur van Ferrari moest eerst teamgenoot Sebastian Vettel voorbij laten gaan en daarna kwam Max Verstappen voor hem terecht door een verschil in strategie. Red Bull-teambaas Christian Horner was in zijn nopjes met die strategie.


Aan het begin van de Grand Prix van China riep Ferrari over de boordradio dat Leclerc zijn teamgenoot voorbij moest laten gaan. Dat deed hij, waardoor de Duitse Vettel een paar seconden weg kon lopen. Dat was precies het verschil dat Verstappen nodig had om een undercut te proberen bij de pitstops.

De sigaar
Dat lukte, waardoor de Nederlander voor Leclerc op de baan kon komen. Dat was de enige manier om een positie te winnen in China, merkte Horner op. "We hadden vandaag geen snellere auto dan Ferrari, dus de enige manier om in ieder geval een van hun auto’s achter ons te laten was om voor twee pitstops te gaan. Ferrari reageerde op ons en Mercedes reageerde weer op hen, en door dat alles was Leclerc een beetje de sigaar. De vierde plaats was vandaag het maximaal haalbare voor ons."