🎥| Jos Verstappen stookt het vuurtje op: ‘Lewis voelt zich gewoon bedreigd door Max’

28 oktober 2019

Tijdens de persconferentie na de GP van Mexico legde Lewis Hamilton uit dat hij rekening houdt met hoeveel ruimte hij op de baan aan welke coureur geeft. In het geval van Verstappen, kan je hem maar beter een beetje ruimte geven. Verstappen en Hamilton raakten elkaar in de race waardoor Verstappen wat plekken verloor.


"Maar Max... Ja de kans is groot dat je elkaar kan raken als je hem geen extra ruimte geeft, dus vaak doe ik dat", zei hij. Die beelden werden in de studio van Peptalk ook nog eens bekeken met Jos Verstappen aan de telefoon. Verstappen sr. had een duidelijke mening klaar over Hamilton. "Ik denk dat Lewis zich bedreigd voelt door Max. Laat hem volgend jaar maar een goede auto krijgen en dan zullen we eens zien." Duidelijke taal!

Leermomentje voor Max
Max Verstappen bekende in de persconferentie na de kwalificatie dat hij wist dat Valtteri Bottas was gecrasht en met een kapotte bolide in de laatste bocht stond, maar dat hij geen snelheid minderde. Voor het negeren van de gele waarschuwingsvlaggen werd hem zijn poleposition afgenomen. "Hij wist van Bottas en reed vol door, maar had de gele vlag niet gezien. Wat Max vooral ergerde was dat andere coureurs ook vol gas waren doorgereden, en zij kregen geen straf", zei Verstappen senior.

"Het was weer een goede les voor hem. Hij moet af en toe tijd kopen en zijn mond houden. Eerlijk zijn werkt niet altijd positief in topsport"