Lewis Hamilton baalt van ‘imperfecte’ 1e seizoenshelft Mercedes: ‘Kan nog beter’

11 augustus 2019

ANP
Hamilton

Mercedes domineerde in de 1e seizoenshelft de Formule 1 volledig. Toch vindt coureur Lewis Hamilton dat er nog veel beter kan. In een interview met Autosport.com was hij behoorlijk kritisch op de Duitse renstal.


"Ik heb 8 van de 12 races gewonnen. Dat betekent dat er nog iets mist en ik vraag me af waar dat aan ligt. Waarom we in die 4 weekenden imperfect waren", zei Hamilton. "We hebben ook races gekend waarin we wat geluk hadden, omdat Ferrari toen eigenlijk sneller was. Door fouten van het team of de coureurs grepen ze toen naast de winst."

Vrees voor Ferrari
Eerder deze week liet Mercedes-teambaas Toto Wolff al weten dat hij bang zal zijn voor concurrent Ferrari in de 1e races na de zomerstop. Hamilton is het met de Oostenrijker eens. "In Bakoe en Bahrein had Ferrari bijvoorbeeld problemen met de auto. Als dat niet was gebeurd, hadden ze gewonnen. Het laat zien hoe dun het lijntje is en dat er geen garanties zijn."

Hamilton was in de laatste 5 jaar 4 keer de beste en in die jaren was ook de constructeurstitel voor Mercedes. Het jarenlange succes zorgt volgens de Engelsman echter niet voor een zogenaamde verslapping. "Onze mentaliteit verandert niet. We hebben veel succes geboekt, maar iedereen blijft hard werken, waarbij niemand zich beter voelt dan een ander. We maken elkaar beter", zei hij.

En door
"We moeten gewoon iedere week blijven presteren. Ferrari staat er goed voor, al lijkt de aerodynamische filosofie niet overal goed uit te pakken. Red Bull Racing is erin geslaagd om een grote stap vooruit te zetten met de motor." In de WK-stand van 2019 leidt Hamilton, voor teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen is namens Red Bull de nummer 3. Na de zomerstop van 4 weken wordt op 1 september de Belgische Grand Prix verreden.