‘Lewis Hamilton naar Ferrari? Leuk gerucht, goed voor de F1’

2 december 2019

ANP

Het gerucht dat F1-eindbaas Lewis Hamilton van Mercedes in gesprek zou zijn met rivaal Ferrari in verband met een mogelijke overstap, houdt de geruchtenmolen flink draaiende. Naar eigen zeggen gingen de wenkbrauwen van sport- en F1-journalist Koen Bakker van Autobahn, ook omhoog toen hij van het gerucht hoorde.


"Ik zie het, eerlijk gezegd, niet snel gebeuren", aldus Bakker, die ook 1 van de showhosts van de podcast Asfalt is, tegen Sportnieuws.nl. "Nog niet althans. Wel denk ik dat Hamilton er serieus oren naar heeft. Iedere coureur moet er wel van dromen om ooit voor Ferrari te mogen rijden. Als zij met je in gesprek willen, is dat het begin van een jongensdroom die uitkomt."

Enige optie
Naast Mercedes - met wie Hamilton 5 van zijn 6 wereldtitels behaalde - zou Ferrari de enige optie zijn voor Hamilton, mocht de Engelsman ooit nog een overstap binnen de koningsklasse willen maken. "Zeker gezien zijn salaris. Red Bull kan dat wel betalen, maar die gaan dat nooit doen. Voor ieder team onder Mercedes, RB en Ferrari is Hamilton te duur."

Anderzijds vindt Bakker dat Hamilton prima op zijn plek zit bij Mercedes. "Hij heeft een goede band met Toto (Wolff, red.) en kan goed opschieten met Valtteri Bottas. Mercedes heeft een heel team om Hamilton heen gebouwd en die stabiliteit heeft hij wel nodig." Wat dat betreft zit Hamilton gebakken bij 'zijn' Mercedes, meent Bakker.

Karakter
Ook is de F1-volger benieuwd of Hamilton, die met zijn 34 jaar inmiddels tot de veteranen in het paddock hoort, in de toekomst met toptalenten als Charles Leclerc en Max Verstappen samen wil en kan werken. "In 2007 was hij zelf het talent toen hij met Fernando Alonso de strijd aanging. Dat was 12 jaar terug en nu is Hamilton de grote man. Het lijkt mij dat hij dat graag zo wil houden, dat hij dé man blijft binnen het team."

Ook al acht Bakker de kans klein: hij hoopt wel dat de overstap in de nabije toekomst gerealiseerd wordt. "Ik ben benieuwd of Hamilton het ook bij Ferrari kan laten zien. Die renstal is de voorbije jaren vaker een chaos gebleken dan dat het er rustig is. Ze maken veel fouten en de managers blijven niet langer dan, pak 'm beet, 3 jaar zitten. Daar moet je Hamilton-zijnde wel zin in hebben."

'Voorlopig niet'
Oftewel: een leuk gerucht aldus Bakker, maar voorlopig nog geen realiteit. "Men riep dat er 75% kans is dat Hamilton bij Mercedes blijft. Nou, maak daar maar 90% van. Dit gerucht kwam ook maar de wereld in omdat het contract van Sebastian Vettel afloopt. Maar: we zullen zien!"Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een mooi weekend met crashes, chaos, spanning en (op vrijdag, foto) regen. Thanks @pieter.hooijschuur! #7

Een bericht gedeeld door Koen Bakker (@keepiebake) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Gotta love gridwalks! #5

Een bericht gedeeld door Koen Bakker (@keepiebake) op