Max Verstappen niet eens met teamgenoot Sergio Pérez: ‘Beter als je niet met elkaar vecht’

22 mei 2022

Getty Images
max-verstappen-niet-eens-met-teamgenoot-sergio-perez-red-bull-racing-gp-spanje-beter-als-we-niet-vechten-formule-1

3 op een rij, voor de 2e keer in zijn carrière, en de leiding in het wereldkampioenschap. Wat voor Max Verstappen begon als een middag vol irritaties, eindigde dan toch nog in euforie na de GP in Barcelona. "Uiteindelijk zijn we met de goede strategie alsnog op de 1e plek uitgekomen."


"Het begin was natuurlijk frustrerend", doelde Max Verstappen voor de camera van Viaplay op het moment dat een windvlaag zijn RB18 meenam door de Spaanse grindbak.

Problemen met DRS
De wereldkampioen kwam daardoor achter teamgenoot Sergio Pérez en George Russell terecht, die hij niet kon aanvallen door een technisch mankement. "Doordat de DRS niet werkte werd het daarna moeilijk om in te halen, terwijl ik veel kansen kreeg."

Pérez
Pérez moest tijdens de wedstrijd de leiding afstaan aan kopman Verstappen. De Mexicaan deed wat hem werd opgedragen, ook toen hij eerder in de race sneller was maar geen voorrang kreeg, maar wilde achter gesloten deuren nog wel even met het team praten na afloop.

Verstappen zag dat anders en was van mening dat hij Pérez sowieso wel gepasseerd zou hebben. "We zaten op andere banden. Als hij me daar niet voorbij laat, dan had ik hem ergens anders ingehaald. Het is als team gewoon zaak om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Het heeft niet echt uitgemaakt hoe we zijn geëindigd, maar voor het team is het beter als je niet met elkaar vecht wanneer je op een andere strategie zit."

'Geweldige teamgenoot'
Toch was Verstappen ook heel blij met het optreden van Pérez. "Het team heeft geweldig werk verricht. We kozen voor de juiste strategie en ik moet natuurlijk Sergio bedanken. Hij is een geweldige teamgenoot", zei de Nederlander, die allereerst profiteerde van het feit dat zijn grote rivaal Charles Leclerc uitviel met een kapotte Ferrari en daarna alle medewerking kreeg van zijn Mexicaanse teamgenoot. Pérez voldeed, met lichte tegenzin, aan de opdracht Verstappen voorbij te laten gaan.