Max Verstappen ziet collega naar Ferrari vertrekken

19 december 2014

VI Images
Max Verstappen ziet collega naar Ferrari vertrekken

MARANELLO - Jean-Eric Vergne gaat vanaf komend seizoen als testrijder aan de slag bij Ferrari. Dat maakten de Franse coureur en de Italiaanse renstal uit de Formule 1 vrijdag bekend via Twitter. Vergne komt over van Toro Rosso, waarvoor hij afgelopen seizoen races reed.

Verstappen
​Max Verstappen, een van de nieuwe coureurs bij Toro Rosso, gaf eind oktober nog aan dat hij Vergne graag had zien blijven vanwege zijn ervaring. De andere piloot van afgelopen seizoen, de Rus Daniil Kvyat, vertrok namelijk ook. Hij promoveerde naar Red Bull en neemt daar de plek in van Sebastian Vettel. De Duitser voormalig wereldkampioen maakte de overstap naar Ferrari.

Ervaring
Eind november werd bekend dat Carlos Sainz jr. de 2de coureur wordt bij Toro Rosso. Vergne had dus geen stoeltje meer en volgt Vettel naar Ferrari. De Fransman is duidelijk over zijn doelstelling. ,,Ferrari helpen terug te komen aan de top. Met mijn ervaring kan ik bijdragen aan die ontwikkeling'', aldus Vergne op de website van zijn nieuwe werkgever. Ferrari speelde afgelopen seizoen, dat werd gedomineerd door Mercedes, een bijrol. De Italiaanse renstal geldt desondanks nog steeds als de succesvolste uit de historie.

Vertrek
Ferrari maakte maandag al bekend dat Esteban Gutiérrez het team komt versterken als testrijder. De Mexicaan zat vorig jaar bij Sauber, maar na de stoelendans in de Formule 1 zat ook hij na afgelopen seizoen zonder renstal. Tegenover de komst van de 2 nieuwe testcoureurs staat het vertrek van de Spanjaard Pedro de la Rosa, die sinds 2013 bij de Italianen zat.