Mercedes verlengt contract met Rosberg

16 juli 2014

Mercedes verlengt contract met Rosberg

HOCKENHEIM (ANP) - De formule 1-renstal van Mercedes heeft het doorlopende contract met Nico Rosberg opengebroken en verlengd. Dat maakte de Duitse renstal woensdag bekend. De 29-jarige coureur zou maandag al zijn handtekening hebben gezet onder een nieuwe meerjarige verbintenis.

De Duitse piloot gaat dit seizoen aan de leiding in het klassement om de wereldtitel in de Formule 1, met 4 punten voorsprong op zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Rosberg won drie van de negen Grand Prix-races. In totaal kwam hij zes keer als eerste over de finish in een race. Al die zeges boekte hij in een bolide van Mercedes, waar hij sinds 2010 voor rijdt.

,,Als Duitser betekent de herkomst van onze auto veel voor me'', reageerde Rosberg op de website van Mercedes. ,,Ik ben trots om het beste automerk ter wereld te mogen vertegenwoordigen. Het was een lange weg die we hebben bewandeld, maar iedereen bij Mercedes bleef erin geloven met als resultaat dat we nu de beste zijn in de Formule 1.''

Volgens de Duitse sportkrant Bild zal Rosberg in totaal 55 miljoen euro gaan verdienen en staat hij nu tot 2017 onder contract. Die details werden niet door Mercedes bevestigd.

EPA