F1-team Stake presenteert de wagen voor komend seizoen met opvallende kleuren
Stake F1 C44

F1-team Stake presenteert de wagen voor komend seizoen met opvallende kleuren

20:35, 05-02-2024 / Laatste Update: 20:58, 05-02-2024

Stake doet komend seizoen voor de eerste keer mee in de Formule 1, althans onder die naam. De gloednieuwe ploeg presenteerde maandag dan ook de nieuwe auto. Daarbij is toch wel gekozen voor een opvallende kleur groen.

Vorig seizoen heette het team nog AlfaRomeo, maar dit jaar is Stake F1 Team de officiële naam. Naast Stake is ook Kick een nieuwe sponsor en daarom is gekozen voor een felgroene kleur op de verschillende facetten van de bolide. Valtteri Bottas en Guanyu Zhou zullen de coureurs zijn die met de auto uit de voeten gaan. De auto heet: C44. Check hieronder de foto's!

Formule 1 2024 | alle auto's zijn gepresenteerd en zo zien ze eruit

17 februari 2024, 01:03

De fans moesten er lang op wachten, maar eindelijk zijn alle Formule 1-auto's voor het seizoen 2024 gepresenteerd. Red Bull Racing was als allerlaatste aan de beurt. Alle kleuren op een rijtje, is vooral de nieuwe auto van Stake F1 opvallend. Check ze hieronder allemaal!

Williams presenteert FW46

Niet alleen Stake F1 Team presenteerde op maandag de wagen voor 2024, ook Williams deed dat. Bij dat team bleven de kleuren grotendeels hetzelfde als we van ze gewend zijn. Wel was er een nieuwe, oude sponsor te zien op de sidepods: Komatsu. Het Japanse bedrijf stond in de jaren 80 en 90 al op de wagen.

"De FW46 is al maanden de focus van het team en iedereen in Grove doet nog steeds zijn uiterste best om onze bolide voor dit jaar af te leveren. We willen voortbouwen op het momentum van vorig seizoen en met Alex (Albon, red.) en Logan (Sargeant, red.) hebben we een rijderssamenstelling die in staat is om constant voor punten te strijden en tegelijkertijd onze ontwikkeling voor de toekomst te leiden", sprak teambaas James Vowles bij de presentatie.