Formule 1 krijgt door corona geen podiumceremonie meer
i

EPA

Formule 1 krijgt door corona geen podiumceremonie meer

admin • 23:03, 12-06-2020 / Laatste Update: 19:38, 04-01-2024

De Formule 1-races in coronatijd worden heel anders dan vroeger. Het publiek was al niet meer welkom op de tribunes, maar ook de toeters en bellen voor en na de races verdwijnen. Er zal geen podiumceremonie zijn waar de winnaar de bokaal krijgt, de coureurs rijden voorafgaand aan de Grote Prijs ook geen parade langs de tribunes en het gekrioel op de grid vlak voor de start is ook (tijdelijk) verleden tijd.

Sportief directeur Ross Brawn had het op de website van de Formule 1 al over de eerste 8 races van dit jaar in Europa, te beginnen met de GP van Oostenrijk op 5 juli. “Ik ben er 100 procent zeker van dat we er een boeiend en opwindend schouwspel van zullen maken, maar het zal gewoon anders zijn. Dit is de nieuwe norm, zeker voor de rest van het jaar.”

Maatregelen

Vlak voor de start staat de grid normaal vol met rijders, monteurs, journalisten en gasten. "Dat kan niet meer als we een veilige omgeving willen creëren waarin we besmetting met het coronavorus willen tegengaan. Social distancing betekent een minimumaantal mensen op de grid”, aldus Brawn.

"Elk aspect, vanaf het moment dat teams aankomen tot het moment dat ze vertrekken, is doordacht. Het is nog niet volledig afgerond, maar we werken samen met de FIA ​​aan de laatste puntjes”, zegt Brawn. "De rijdersparade zal niet plaatsvinden, omdat we niet 20 coureurs achterop een vrachtwagen kunnen zetten, dus in plaats daarvan zullen we ze 1 voor 1 interviewen voor hun garagebox. Er zijn tal van manieren waarop we ons kunnen presenteren zonder de gezondheid en veiligheid in gevaar te brengen.”