Hamilton bedankt doodziek jongetje (5) met F1-auto en GP-beker

admin • 12:05, 14-05-2019 / Laatste Update: 12:14, 12-12-2023

Lewis Hamilton heeft zijn overwinning van afgelopen zondag in de GP van Spanje opgedragen aan de 5-jarige Harry. Het Britse jongetje heeft botkanker en nog maar een paar dagen te leven. Toch wenste hij Hamilton in een videoboodschap nog veel succes.

"Hallo Lewis Hamilton. Succes met het winnen van de race in Spanje. En bedankt voor alle cadeautjes. Veel liefs van Harry en vaarwel." Op het filmpje is Harry te zien met allerlei spulletjes van Mercedes. Een echt fan dus.

 

 

Harry, you don’t know how much this message means to me buddy. Thank you so much, you are my inspiration today Harry. I will try to make you proud. You are such a strong boy, I wish I was as strong as you, I wanted the world to see how strong you are and ask everyone to send their best wishes and prayers to you during this hard time. Sending you love Harry. God bless you. Your friend, Lewis #keepfighting #nevergiveup #wewinandwelosetogether

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Voorafgaand aan de race bedankte Hamilton zijn jonge fan al en na de race droeg hij de overwinning volgens Sky met de tranen in zijn ogen op aan Harry. "Vandaag was ik supergeïnspireerd door dit kind dat me een bericht had gestuurd. Hij was mijn engel."

Nog meer verrassingen

Mercedes besloot het jongetje nog meer te verrassen en stuurde een F1-auto naar hem toe, samen met de gewonnen beker van Hamilton. Ook stelde het team de inzamelingsactie te steunen die de ouders van Harry hebben opgezet ten behoeve van verder onderzoek naar de ziekte.

Op foto's (zie hoofdfoto) die Harry's ouders deelden op sociale media is te zien hoe vader James zijn zoon in zijn armen houdt. Ze staan samen op de oprit van het ouderlijk huis en bewonderen de glimmende bolide. Het was de eerste keer in 3 weken dat het jongetje weer eens buiten was.