IndyCar-legende geeft F1 megadis omdat het zo gruwelijk saai is

admin • 19:32, 26-03-2018 / Laatste Update: 01:33, 08-01-2024

Mario Andretti is een gevestigde naam in het IndyCar-circuit. De Amerikaan zegt dat de Formule 1 een wijze les kan leren van de IndyCar, waar afgelopen weekend een record aantal aan inhaalacties werd gedaan. Bij de F1 is iedere inhaalactie tegenwoordig bijna wereldnieuws.

"Bij de IndyCar hebben ze het uitstekend gezien. Ze zijn teruggekeerd naar de basis van pure Formule-racewagens, hetgeen alle fans van single seaters willen zien", vertelt Andretti aan Autosport. "De wagens van afgelopen seizoen leken meer op een prototypewagen met allerlei vleugels en andere bullshit, maar nu hebben ze gedaan wat de Formule 1 juist heeft verzaakt.

De race in het Amerikaanse St. Petersburg had nog nooit zoveel inhaalacties. Liefst 83 keer werd er ingehaald op het stratencircuit in de race die 110 rondes telde en 11 keer reed er iemand anders op kop. Om het in perspectief te plaatsen: in de Formule 1 werd in heel 2017 435 keer ingehaald. De IndyCar zelf jubelt overigens van 366 inhaalacties op de baan, maar neemt daarbij ook ingehaalde achterblijvers mee in de berekeningen.