Oeps! Vriendengroep moet voor duizenden euro's onnodige tickets GP Zandvoort kopen
i

ANP

Oeps! Vriendengroep moet voor duizenden euro's onnodige tickets GP Zandvoort kopen

admin • 18:06, 26-07-2019 / Laatste Update: 19:09, 12-12-2023

Wie wil er nou niet naar de Grand Prix van Zandvoort? Om meer kans te maken op kaarten, schreven verschillende vrienden uit de vriendengroep van Teun Bax zich in voor de loting. Maar nu hebben ze opeens veel te veel tickets, die ze MOETEN kopen.

Tegenover RTL Nieuws doet Bax zijn verhaal. "We hebben 20 tickets voor 3 jaar op zaterdag en zondag, 5 keer tickets voor zaterdag aankomend jaar en 5 keer tickets voor zondag aankomend jaar."

13.000 euro

En dat terwijl ze eigenlijk maar 5 tickets voor de komende 3 jaar nodig hebben. Met andere woorden: ze hebben voor 13.000 euro teveel aan tickets.

Afnameverplichting

Tja, dan koop je die tickets toch gewoon niet?, horen we je denken. Maar die vork zit iets anders in de steel. "Er is duidelijk gezegd op het moment van aanvraag dat de kaarten waarvoor je een aanvraag deed, een afnameverplichting hebben. Je bent daarmee dus een koop aangegaan die nu wordt afgerond", legt Simon Keijzer van Dutch GP uit aan RTL.

21.000 euro

Zo'n verplichting mag gewoon en is door de Dutch GP ook goed genoeg gecommuniceerd. De vriendengroep lijkt dus alles (inclusief hun eigen 5 3-jaar kaarten) te moeten betalen. Dat komt neer op 21.000 euro. Bax is dit echter niet van plan.

Doorverkoop

Volgens de Dutch GP zijn er mogelijkheden genoeg om de kaartjes door te verkopen. Maar om zwarthandel tegen te gaan, moeten tickets op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet. Om dit mogelijk te maken, komt de Dutch GP volgend jaar met een speciaal doorverkoopplatform.