Ontbijtshake: penalty-galore in Frankrijk, Verstappen vertieft en kansen voor Kelderman
i

ANP

Ontbijtshake: penalty-galore in Frankrijk, Verstappen vertieft en kansen voor Kelderman

Martijn Baars • 08:00, 03-07-2016 / Laatste Update: 21:58, 07-01-2024

De eerste tjokvolle sportzaterdag van de zomer zit erop. En wat hebben we genoten! Het startschot voor de Tour de France is gegeven, Max Verstappen is boos na een slechte kwalificatie voor de GP in Oostenrijk, een sensatie op Wimbledon en natuurlijk de zinderende penaltyserie bij Duitsland-Italië!

We beginnen maar eens in Bordeaux. Het EK zit er bijna op, maar wat hebben we een mooie kwartfinale gezien tussen onze oosterburen en de Italianen. Oké, het voetbal was niet om aan te gluren, maar de penaltyserie was om van te smullen. Manuel Neuer kroont zich tot Elfmetermeister! Overigens, de penalty die Jerome Boateng veroorzaakte, waardoor Italië via Bonucci op 1-1 kwam, mag je ook niet missen.

Frankrijk is de place to be!

Van Bordeaux gaan we 653 kilometer noordelijker. Daar finishte zaterdagmiddag de eerste etappe van de Tour de France. Editie 103, met als eerste winnaar Mark Cavendish. Maar het ging niet zozeer over de prachtige sprint van de Brit, maar meer over de valpartij van Alberto Contador en de eerste (poging tot) sprint van Tourdebutant Dylan Groenewegen.

Verstappen

De zondag staat in het teken van Max Verstappen en de GP van Oostenrijk. Onze raceheld start van een teleurstellende P8 op het circuit van Spielberg. Na afloop van de kwalificatie was hij boos op zijn team. Hier lees je precies wat er aan de hand was.

Puncheurs aan bod

Verder gaat de Tour de France verder met een etappe voor echte puncheurs. Waarschijnlijk geen massasprint, maar stoempen tegen de heuvels op. Een mooie kans voor Wilco Kelderman, die snode plannetjes heeft. Daarnaast gaat Wimbledon verder, maar zonder Novak Djokovic en Kiki Bertens: jammer!

Kuipers

We sluiten het weekend af met de laatste kwartfinale van het EK voetbal. Frankrijk-IJsland staat onder leiding van 'onze' Björn Kuipers! Veel plezier met deze mooie sportzondag!