Overschaduwde winnaar Ricciardo: 'Actie Vettel onhandig, niet gevaarlijk'
i

Getty Images

Overschaduwde winnaar Ricciardo: 'Actie Vettel onhandig, niet gevaarlijk'

Trevor Wagener • 14:14, 06-07-2017 / Laatste Update: 10:52, 12-12-2023

Daniel Ricciardo vindt de beuk van Sebastian Vettel aan het adres van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan van afgelopen weekend eerder onhandig dan gevaarlijk. Het is de 1e keer dat Ricciardo reageert op het voorval tijdens de race in Bakoe.

De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing mocht de winst van de GP in Azerbeidzjan op zijn naam schrijven en dat was mede te danken aan het feit dat Ferrari-coureur Vettel opzettelijk tegen de Mercedes van wereldkampioen Lewis Hamilton kegelde. Vettel kreeg een 10 seconden stop-and-go penalty en 3 strafpunten op zijn superlicentie.

Verdedigen

In zijn column op de website van Red Bull zegt Ricciardo dat hij in tegenstelling tot veel anderen de sanctie niet te licht vindt: "Voor mij is de 10 seconden stop-and-go penalty de zwaarste straf die er is. Volgens mij vinden mensen het vooral te licht omdat Hamilton niet won. Als Hamilton geen problemen had gehad met zijn hoofdsteun en alsnog de race had gewonnen en Vettel was 5e geworden zou er nooit zoveel rumoer om geweest zijn. Voor mij is de 10 seconden stop-and-go penalty de zwaarste straf die er is Hamilton reed aan de leiding toen de safety car het circuit betrad."

Crazy Seba

Bij het uitkomen van een bocht ging Hamilton op de rem waardoor Vettel achterop de Mercedes-coureur botste. De stoppen sloegen door bij de Duitse 4-voudig wereldkampioen waarna hij tot 2 keer toe zijn Britse concurrent ramde. Omdat Hamilton vervolgens problemen met zijn hoofdsteun kreeg en een pitstop moest maken, kon Ricciardo richting zijn 1e overwinning van het huidige Grand Prix-seizoen rijden.