Verstappen eerlijk over 'matige' GP van Bahrein: 'We hadden de snelheid niet' (video)

Martijn Baars • 23:24, 01-04-2019 / Laatste Update: 16:45, 08-01-2024

Zowel in Australië als in Bahrein kende Max Verstappen geen superweekend, maar dat is voor de Limburger van Red Bull geen reden tot frustratie. "Het kan soms gebeuren dat het niet goed gaat, zolang we maar begrijpen waar het probleem zit."

"Ik had een beetje wheelspin", verklaart Verstappen in Ziggo-talkshow Peptalk zijn matige start bij de GP van Bahrein. "We hadden verwacht wat meer grip te hebben bij de start, maar dat was niet het geval. Dat heeft te maken met hoe agressief je de koppeling instelt, en die stond wat te agressief."

'We hadden de snelheid niet'

Maar eenmaal onderweg kon Verstappen zich in zijn RB14 ook niet meten met de Ferrari's en Mercedessen. "We hadden gewoon de snelheid niet, dus we konden niet echt aanvallen", zegt de Nederlander."

3e in WK-stand

Al met al kent Verstappen met een 3e plek in Australië en een 4e plek in Bahrein zijn beste start van een Formule 1-seizoen. "We staan 3e in het kampioenschap, dus we proberen vanaf nu zo weinig mogelijk punten te verliezen", zegt de 21-jarige Nederlander daarover. "En hopelijk hebben we de auto snel onder controle."