Whiting verwacht geen 3de bolide per renstal: 'Eerlijk gezegd is de kans bijzonder klein'
i

EPA

Whiting verwacht geen 3de bolide per renstal: 'Eerlijk gezegd is de kans bijzonder klein'

Bart van der Wijst • 14:29, 21-09-2018 / Laatste Update: 01:33, 06-01-2024

Het geroep om een extra zitje per renstal wordt met de week luider in de Formule 1. Dat komt mede doordat veel talenten de boot lijken te missen, aangezien veel teams al vol zitten. Toch hoeft de fan de komende tijd geen 3de bolide per renstal te verwachten.

Persoonlijk zou ik het mooi vinden om enkele extra wagens te zien", aldus FIA-racedirecteur Charlie Whiting tegenover Motorsport.com.

"Maar eerlijk gezegd is de kans bijzonder klein. Het is redelijk simpel. Een tegenargument is dat een dominant team met 3 wagens er voor zou zorgen dat al de anderen voor hoogstens de 4de plaats zouden strijden en niet langer voor het podium."

Geen spanning

Toch is dat lang niet alles, volgens Whiting. "Als je straks 3 dominante teams zou hebben dan vecht je zelfs maar voor de 10de plaats en ik begrijp waarom niemand dat graag zou hebben", aldus de racedirecteur.

"Het zou leuk zijn om wat meer teams te hebben die in staat zijn om te winnen maar dit seizoen is al het meest competitieve sinds de invoering van het huidige motor-format."