Op deze ticketprijzen moet je een beetje rekenen voor de Dutch GP

15 mei 2019

ANP

Eindelijk ging de kogel dinsdag door de kerk. De GP van Nederland is terug op de F1-kalender! Vanaf 2020 komt het circus minimaal 3 jaar naar Zandvoort. Toch blijven er nog een hoop vragen onbeantwoord. Hoeveel de tickets gaan kosten, bijvoorbeeld.


Die vraag kon sportief directeur Jan Lammers dinsdag nog niet beantwoorden. Het enige wat hij zei is dat we rekening moeten houden met 'marktconforme prijzen'. Wat zijn die precies?

TopGear Nederland deed een klein onderzoekje naar de ticketprijzen van Grand Prix in omringende landen. Bij de GP van België ben je voor alleen de zondag bijvoorbeeld minimaal €156 kwijt. Het goedkoopste ticket voor de GP van Duitsland is zelfs €195.

Tribuneplek 
Met die bedragen kun je trouwens nog niet eens op de tribune zitten. Je mag dan alleen de race bekijken en een beetje vrij rondlopen. Voor tribuneplekken moet je zo rond de €400 of €500 betalen.

De verwachting is dat de prijzen voor de Dutch GP zo ongeveer rond dezelfde prijzen liggen. Al blijft het natuurlijk nog gissen.