Räikkönen heeft gouden advies voor echte drinkers: ‘Zolang je dat hebt, zit je goed’

13 maart 2019

Getty Images

Kimi Räikkönen wordt niet voor niks The Iceman genoemd. De Fin is de rust zelve en toont zelden emoties tijdens perspraatjes. Toch schijnt het een gigantische lolbroek te zijn. En dat bleek tijdens de nieuwste editie van Beyond The Grid.


Daarin vertelde de Finse coureur van Alfa Romeo Racing openhartig over alcoholgebruik tussen Grands Prix.

Leberer
Het begon allemaal in 2001, toen Räikkönen als rookie van Sauber na een spijkerharde 6-daagse training werd meegenomen door fitnesstrainer Josef Leberer. Ze gingen naar een pizzeria waar Leberer aan de Fin vroeg of hij een biertje wilde. "'Kimi vroeg: 'Echt, mag ik dat?'", herinnert de fitnesstrainer zich in gesprek met Formula1. "Ik zei natuurlijk, je werkt hard dus een klein biertje is geen probleem."

En dat is Räikkönen altijd bij gebleven. "Er zijn natuurlijk veel grapjes over gemaakt", verklaart de Fin tegenover Tom Clarkson van Beyond The Grid. "Maar ik denk zeker dat er een kern van waarheid in zit. Vaak heb ik beter gereden nadat ik alles deed wat God verboden had tussen races dan wanneer ik niets deed."

Gouden tip
Ook kwam Räikkönen nog met wat advies voor de absolute feestgangers: "Zolang je meer drinkdagen hebt dan katers, zit je goed."