Red Bull ‘steelt’ de technisch directeur van Mercedes

23 april 2021

Getty Images

Red Bull heeft Ben Hodgkinson weggepikt bij concurrent Mercedes. En Hodgkinson is niet zomaar iemand, nee: hij wordt de technisch directeur bij de Formule 1-renstal. Hij wordt ook de eindverantwoordelijke van de motoren van Red Bull Racing.


Het is best handig voor Red Bull dat Hodgkinson de overstap maakt, want Mercedes is (op motorgebied) al jaren sneller dan Red Bull. Volgens Red Bull moet Hodgkinson gaan werken aan 'toekomstige krachtbronnen waarmee Red Bull kan strijden om wereldkampioenschappen'. Red Bull maakt vanaf 2022 in eigen beheer gebruik van de motoren van Honda en wil zelf een krachtbron ontwikkelen voor na 2025, als de Formule 1 een nieuwe generatie duurzame hybride motoren introduceert.

Honda
De Japanse motorleverancier stopt na dit seizoen in de Formule 1, maar stelt zijn motoren en de technologische kennis nog 3 jaar beschikbaar aan Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft speciaal voor het onderhoud en de ontwikkeling van de motoren een technische afdeling geopend op de fabriek in het Engelse Milton Keynes.