Ricciardo vindt Zandvoort ‘cool’, maar is ook kritisch: ‘Het wordt een optocht’

15 mei 2019

BSR/Agency

Daniel Ricciardo noemt de terugkeer van Zandvoort op de Formule 1-kalender mooi, maar vreest wel voor de race. "Het circuit is geweldig. Hoge snelheid, old school en je hebt grote ballen nodig. Maar de race wordt een optocht."


Ricciardo heeft met de Masters of Formula 3 op Zandvoort gereden in 2008 en 2009 en daarnaast ook voor Red Bull tijdens de Jumbo Racedagen. Het circuit in de duinen is de voormalig teamgenoot van Max Verstappen dan ook bekend, zo vertelt hij aan Motorsport.

"Om te rijden is het een prima circuit. Maar met de hoge snelheid en de smalle baan wordt het niet erg spannend om in te halen. Het wordt lastig om achter een andere wagen te rijden. Ik denk dat de race een optocht wordt, maar de baan zelf is cool."

Kogel door de kerk
Dinsdag werd officieel bekend dat de Grand Prix van Nederland na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert op Zandvoort. Jan Lammers, directeur van de Nederlandse Grand Prix, kent de baan op zijn duimpje. Hij groeide praktisch op, op het Zandvoortse asfalt.

'Ballencircuit'
Lammers noemt ‘zijn’ Zandvoort altijd graag een intiem rondje, omdat de vangrail zo dichtbij is. Een genadeloos duinencircuit. Hij noemt Zandvoort dan ook 1 van de 5 meest uitdagende circuits ter wereld. "Dit is en blijft 1 van de 5 echte ballencircuits, voor coureurs met lef, met ballen. Samen met de oude Nürburgring, Spa-Francorchamps, het oude Brands Hatch en Suzuka."

Om de mogelijkheid tot racen te vergroten gaat Zandvoort de komende maanden nog wel onder het mes. Dat moet zorgen voor wat meer ruimte, langere uitremzones en dus spektakel