Rosberg snelste in eerste vrije training

18 juli 2014

Rosberg snelste in eerste vrije training

HOCKENHEIM - Nico Rosberg heeft vrijdag bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland de snelste tijd neergezet. De Duitse leider in het wereldkampioenschap ging in zijn Mercedes rond in 1.19,131.

Daarmee bleef hij zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton (1.19,196) nipt voor. De Spanjaard Fernando Alonso liet de derde tijd noteren in zijn Ferrari: 1.19,423.

Giedo van der Garde mocht namens Sauber in de eerste training rijden. De Nederlandse coureur werkte het circuit van Hockenheim af in 1.20,782. Dat was goed voor de 16e tijd. Hij was na afloop tevreden. ,,Twee weken geleden op Silverstone had ik al laten zien dat ik snel ben. Nu was het vooral belangrijk om veel en goede feedback te kunnen geven aan het team en dat is goed gelukt.”

Van der Garde stond ook stil bij de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines. ,,Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het tragische nieuws heeft me diep geraakt. Ik heb die route zelf ook diverse malen gevlogen, dat maakt het extra onwezenlijk. Ik wil bij deze alle nabestaanden sterkte wensen bij het verwerken van het verdriet.”

Later op vrijdag is de tweede vrije training.