Verstappen niet blij met kritiek op rijgedrag

2 september 2016

ANP

Max Verstappen heeft alsnog een waarschuwing gekregen voor zijn veelbesproken rijgedrag tijdens de Grote Prijs van België afgelopen zondag. Wedstrijdleider Charlie Whiting van de Formule 1 gaf hem vrijdag een op zijn flikker voor zijn verdedigende tactiek tegen de Fin Kimi Räikkönen van Ferrari. Verstappen zelf is niet blij met alle kritiek die de afgelopen week op hem is afgekomen.


Op de vingers getikt
Bij een volgende keer kan de jonge Limburger rekenen op de zwart-witte vlag, het teken dat hij zich onsportief heeft gedragen. De Nederlander kreeg het in Spa aan de stok met Räikkönen, die in de eerste bocht de voorvleugel van Verstappen's Red Bull eraf reed. Later in de race reageerde de coureur van Ferrari woedend toen Verstappen hem niet liet voorbijgaan op het lange rechte stuk. Volgens Räikkönen kon hij een zware crash maar net voorkomen door hard op zijn rem te trappen.

Warning Whiting
De achttienjarige Limburger kreeg in Spa geen straf van de wedstrijdleiding, maar volgens teambaas Christian Horner wilde Whiting vrijdag in Monza even praten met Verstappen ,,Hij heeft hem de beelden van Spa laten zien en duidelijk gemaakt dat de volgende keer wel wordt opgetreden. Een soort van waarschuwing dus.''

Fair play
Volgens Verstappen is de discussie een non-discussie. De wedstrijdjury bestrafte hem in België niet, dus deed hij ook niets onoorbaars. Dát is in zijn optiek het enige criterium dat telt. ,,Zolang je geen penalty krijgt en niet crasht, is het fair. En ik ben tot nu toe altijd fair geweest," concludeerde hij. Daar denkt voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve heel anders over.

Verdediging Villeneuve
De Canadees zei na de voorstelling op Spa-Francorchamps dat het wachten is op een dode, als Verstappen zijn rijgedrag niet verandert. De tiener had kennis van Villeneuve's uitspraken genomen en pareerde vinnig. ,,Villeneuve moet eerst maar eens naar zichzelf kijken en wat hij in zijn loopbaan heeft gedaan. Hij heeft zelf iemand doodgereden (Verstappen doelt waarschijnlijk op de marshall die na een crash van Villeneuve in 2001 in Australië door een afgebroken band stierf). Dan vind ik zo'n uitspraak niet erg respectvol naar de familie van die overledene," zei hij tegen Formule1.nl.