Verstappen pakt 2e podium van zijn carrière!

Getty

admin • 17:31, 03-07-2016 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

Max Verstappen heeft de 2e plaats binnengesleept na een fantastische Grand Prix van Oostenrijk. De op de 8e plek begonnen Red Bull-rijder heeft zo na zijn overwinning in Barcelona voor de 2e keer het podium gehaald in de Formule 1. Lewis Hamilton won de wedstrijd na een botsing met Nico Rosberg - dat zal oorlog zijn bij Mercedes.

Lees hier de liveblog nog eens na!

Bij de start pakte Verstappen direct Valtteri Bottas in de Williams voor P7. In de 2e ronde haalde de 18-jarige Nederlander ook teamgenoot Daniel Ricciardo in. Al na 6 rondjes bond hij ook Nico Hulkenberg in de Force India aan de zegekar. Niet veel later reed Max al op de 4e plaats rond, omdat Button het tempo niet kon bijbenen in zijn McLaren.

Stops

Na een ronde of 10 kwamen de eerste mannen binnen voor pitsstops. Verstappen zelf reed zijn Red Bull in ronde 15 naar binnen, waarna hij als 6e terugkwam op de baan. Al snel was hij Romain Grosjean (Haas) voorbij voor P5. Nadat Vettel in ronde 28 spectaculair van de baan was gecrasht, lag Verstappen ineens 3e. Ook na de herstart hield hij die plek gemakkelijk vast.

Zijn achterband klapt op het rechte stuk! pic.twitter.com/Hln9yhgXgC

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) July 3, 2016

Mercedes

Vervolgens kreeg Verstappen beide Mercedessen op zijn dak, die vochten om de overwinning. Zowel Rosberg als Hamilton was binnen geweest voor nieuwe banden. De pijlsnelle wagens gingen dan ook zonder moeite voorbij aan Verstappen, die op oude banden rondreed. In de slotfase hield bij wel Kimi Raikkonen in de Ferrari achter zich, terwijl Hamilton en Rosberg de race van Mercedes verpestten met een botsing in de laatste ronde. Pascal Wehrlein haalde zeer knap een punt binnen in de Manor.

Boem, Bats, Hatseflats!! Rosberg ramt Hamilton en weg zege! Verstappen wordt tweede! #F1 #ZiggoSport pic.twitter.com/82aeq8XMte