Verstappen stukken beter in 2e vrije training, teleurstelling bij Ricciardo

7 oktober 2016

Pro Shots

Max Verstappen heeft de tweede vrije training in Japan prima afgesloten. De Nederlandse F1-coureur klokte de 4e tijd op het circuit van Suzuka. In de eerste vrije training was Verstappen nog 6e geworden. De Mercedessen domineerden weer, met Nico Rosberg als nummer 1.


Verstappen
Ploeggenoot Lewis Hamilton werd op een paar honderdsten tweede. Ferrari deed, net als in vrije training 1, goed mee. Kimi Räikkönen klokte zelfs de 3e tijd. Sebastian Vettel eindigde achter Verstappen als 5e. De Nederlander bleef maar 0,8 seconde achter Rosberg.

Ricciardo
Daniel Ricciardo, ploeggenoot van Max bij Red Bull, stelde teleur. De Australiër was meer dan een seconde langzamer dan Verstappen en pakte de 12e tijd. De slechte tijd werd vooral veroorzaakt door de Virtual Safety Car, die halverwege de training op de baan kwam. Omdat Ricciardo ook nog eens op de hardste band reed, kwam hij niet tot een lekker rondje.

Perfecte pirouette
Het hoogtepunt van de tweede vrije training was voor Daniil Kvyat. De coureur van Torro Rosso kwam in de laatste bocht in een slip terecht en draaide een perfecte pirouette. De Rus hield zijn auto knap onder controle en kon meteen verder.