Vettel sluit niet uit dat hij helemaal uit de Formule 1 verdwijnt in 2021

15 juli 2020

BSR Agency

Sebastian Vettel weet niet of hij volgend seizoen wel in de Formule 1 rijdt. "Alles is nog open", zegt de 33-jarige Duitser in de aanloop van de Grand Prix van Boedapest van komende zondag.


Vettel werd door verslaggevers gevraagd naar zijn kansen om volgend jaar voor het team van Aston Martin uit te komen. "Er is niets besloten, zelfs een jaartje geen Formule 1 is mogelijk", antwoordde hij.

Red Bull, Mercedes, Racing Point of Renault
Vettel moet aan het einde van het seizoen bij Ferrari plaatsmaken voor de Spanjaard Carloz Sainz. Grote renstallen als Mercedes, Red Bull, Racing Point en Renault lijken de viervoudig wereldkampioen niet nodig te hebben. "Het enige wat ik weet is dat ik tot het einde van het seizoen voor Ferrari race", zei Vettel. "En we moeten met ons team nu snel uit een dal komen."

Dramatisch begin van het seizoen
De auto's van Ferrari misten veel snelheid tijdens de 1e 2 races van het uitgestelde seizoen in de Formule 1. Vettel finishte als 10e in de Grand Prix van Oostenrijk. Afgelopen zondag viel hij in de 1e ronde van de GP van Stiermarken al uit.