Tiger Woods en vriendin aangeklaagd door ouders die hun zoon verloren bij auto-ongeluk

15 mei 2019

AP

Tiger Woods wordt voor de rechtbank gesleept door de ouders van een personeelslid van een restaurant waarvan de topgolfer eigenaar is. Barman Nicholas Immesberger kwam in december vorig jaar om het leven bij een auto-ongeval. De man reed onder invloed.


Kopzorgen voor Tiger Woods. De ouders van Nicholas Immesberger beschuldigen de golfvedette en zijn vriendin Erica Herman, die directeur is van restaurant The Woods in Jupiter (Florida), van de dood van hun 24-jarige zoon.

Auto-ongeluk
Immesberger, als barman werkzaam in het restaurant, reed op 10 december vorig jaar na zijn dienst naar huis. De man crashte met zijn wagen en overleed aan zijn verwondingen. Uit de autopsie bleek dat Immesberger een alcoholpromillage in het bloed had dat 3 maal hoger was dan de toegestane limiet. De ouders van de barman leggen daarvoor nu de verantwoordelijkheid bij Woods en zijn vriendin.

"Tiger Woods wist of zou redelijkerwijs moeten weten dat Immesberger afhankelijk was van de consumptie van alcoholische dranken, en/of dat hij een dronkaard wa", luidt het in de aanklacht. "Enkele dagen voor zijn fatale ongeval hadden Woods en zijn vriendin meerdere glazen genuttigd met Immesberger. Ze wisten goed genoeg dat hij toen een gevaar op de baan was."
Bewakingscamera's
Volgens de ouders hadden Woods en zijn partner Immesberger nooit de weg op mogen sturen. Onduidelijk is wel of beiden op 10 december in het restaurant aanwezig waren, op het moment dat Immesberger na het einde van zijn dienst wegreed. De advocaat van de familie van het slachtoffer beschuldigt de directie van het restaurant ervan dat ze beelden van bewakingscamera's heeft laten verdwijnen.


"Eén van de belangrijkste problemen in deze zaak is het vernietigen van bewijsmateriaal", zegt de man. "Dat toont aan dat er mensen wisten dat er dingen zijn gebeurd die het daglicht niet mochten zien. Op een videocassette is te zien hoe Nick zich 3 uur lang tegoed deed aan alcohol. Die bewijzen zijn na het ongeval vernietigd."

Slechte timing
Voor Woods komt het nieuws ongelegen. De Amerikaanse golfer maakt zich op voor het PGA Championship, het 2de majortoernooi van het seizoen dat donderdag van start gaat. "We zijn allemaal verdrietig over het overlijden van Nick", reageerde Woods op de aanklacht. "Wat er die nacht gebeurde, is tragisch. We voelen mee met de pijn van de familie."