Handballer met bluf uit de Randstad: 'Ze zijn beter, maar het blijven Limburgers'
i

Links Aalsmeer-speler Samir Benghanem. Foto: Pro Shots

Handballer met bluf uit de Randstad: 'Ze zijn beter, maar het blijven Limburgers'

Robert Hüsken • 21:03, 23-08-2016 / Laatste Update: 21:23, 07-01-2024

De mentale oorlogsvoering is begonnen. Het handbalseizoen staat weer op het punt van beginnen. Net als bij voetbal begint het seizoen met de Supercup. Misschien ooit nog de 'Tess Wester' of 'Nycke Groot' Schaal. Bij de mannen ontmoet bekerwinnaar FIQAS/Aalsmeer op 28 augustus in Houten landskampioen Lions uit Sittard. Samir Benghanem stookt het vuurtje in een interview met Handbalinside.nl alvast op.

Underdog

De cirkelloper van Aalsmeer beseft dat zijn ploeg de underdog is. "Natuurlijk heeft Lions een hoop in moeten leveren en vooral het vertrek van Steins gaan ze voelen, maar ze houden alsnog een topploeg over", zegt Benghanem tegen Handbalinside. "Zo ongeveer de halve basis van Jong Oranje speelt bij Lions en ook Ramos loopt er nog rond. Dus er is geen reden om te denken dat wij zomaar even beter zijn."

Limburgse mentaliteit

Benhanem gaat er vanuit dat Aalsmeer op mentaliteit en wilskracht veel kan bereiken tegen de landskampioen uit Zuid-Limburg. "Op papier is Lions nog steeds de betere ploeg, maar het blijven wel Limburgers. In de Randstad zijn we denk ik toch allemaal net wat brutaler als het er echt om gaat. Dat kan in finales zomaar eens de doorslag gaan geven."

Lions werd afgelopen seizoen kampioen door in eigen huis aartsrivaal Bevo te verslaan