Handbalsters gooien wedstrijd met 2 gezichten, maar winnen wel

Martijn Baars • 04:33, 09-08-2016 / Laatste Update: 01:23, 06-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Frankrijk. In de tweede poulewedstrijd werd Argentinië na een roerige wedstrijd met 26-18 verslagen. Wederom blonk keepster Tess Wester uit, maar ook collega-keepster Jasmina Jankovic en aanvalster Estavana Polman lieten een goede wedstrijd zien.

Wester leek na 8 minuten de eerste goal van de wedstrijd pas tegen te krijgen, maar het tegenovergestelde bleek. De Nederlandse keepster pakte het schot van de Argentijnse aanvalster en zag dat haar collega-doelvrouw te ver voor haar doel stond. Wester stond op, gooide en maakte de 6-0 voor de Nederlandse ploeg.

Dominante openingsfase

Dat was tekenend voor de dominantie van de handbalploeg, die snel op een 7-0 voorsprong kwam en dus geen goal tegen kreeg. Pas na 12,5 minuut moest Wester voor het eerst de bal uit het net halen. Daarna leken de Argentijnen even wakker geschud. Het op papier minste land in de poule scoorde daarna snel nog 2 keer en Nederland miste. Daardoor werd het halverwege de eerste helft 7-3.

Argentijnen ruiken bloed

In de tweede helft roken de Argentijnen bloed en zetten ze vol druk op de Oranje handbalsters. Die werden gedwongen veel fouten te maken en met tijdstraffen ook nog eens in ondertal op het veld te staan. Pas in de slotfase van de tweede helft, werd het definitieve gat geslagen. Daardoor mag de ploeg de eerste 2 punten bijschrijven.