Nederland heeft geen kind aan Kroatië en gaat als ongeslagen groepswinnaar door op EK
i

ANP

Nederland heeft geen kind aan Kroatië en gaat als ongeslagen groepswinnaar door op EK

admin • 20:27, 05-12-2018 / Laatste Update: 02:55, 06-01-2024

De Nederlandse handbaldames hebben ook de laatste groepswedstrijd op het EK gewonnen. Met speels gemak werd het al uitgeschakelde Kroatië met 34-23 verslagen. Nederland had zich na de eerdere overwinningen op Spanje en Hongarije al geplaatst voor de volgende ronde.

Sterke wedstrijd

Tegen de Kroatische vrouwen liep Nederland aan het eind van de 1ste helft weg. Tot die tijd had Nederland steeds een kleine voorsprong, maar na het 1ste halfuur was het gat wel gemaakt: 17-10. In de 2de helft gingen de Nederlandse vrouwen vrolijk verder wat leidde tot een nog dikkere voorsprong. Dat betekent dat Oranje als ongeslagen koploper van groep C naar de volgende ronde gaat.

Bang! What a spectacular shooting contest we are enjoying in #NEDCRO. Check out this goal from @nedteamhandbal's Delaila Amega as her team maintain their clear lead pic.twitter.com/RinjIltI7T

— EHF EURO (@EHFEURO) December 5, 2018

2de ronde

De volgende ronde op het EK ziet er als volgt uit. Van de 4 groepen (A tot en met D) plaatsen de nummers 1, 2 en 3 zich voor de volgende ronde. Alleen de nummer 4 is uitgeschakeld. Uit de groep van Nederland gaan Spanje en Hongarije ook mee naar de volgende ronde. Er blijven dus 12 landen over die weer verdeeld worden over 2 groepen van 6 landen. De nummers 1 en 2 van die groepen plaatsen zich voor de halve finale.

Nederland komt komende zondag (9 december) weer in actie. De tegenstander is nog niet bekend. Daar zullen eerste de laatste groepswedstrijden uit de andere groepen gespeeld moeten worden.