Hockeydames laten geen spaan heel van Zuid-Korea

admin • 21:27, 24-06-2017 / Laatste Update: 18:58, 07-01-2024

De Nederlandse hockeydames hebben geen spaan heel gelaten van hun Zuid-Koreaanse collega's. In de 2e wedstrijd van de poulefase in de Hockey World League werd er met maar liefst 9-0 gewonnen. Zondag wacht China in de 3e wedstrijd in de poulefase.

In tegenstelling tot de mannen, die zaterdag ook in actie kwamen, gingen de dames aardig van start. Na 4 minuten was het eerste doelpunt van Kitty van Male een feit. Voor rust kwamen daar nog 4 treffers bij, waardoor er met een comfortabele voorsprong van 5-0 aan de thee kon worden gegaan tijdens de rust.

Na rust leek het zowaar wat rustiger aan de kant van doelpuntenmachine Oranje. Maar stil werd de productie niet gelegd. Uiteindelijk gaf het scorebord op het Brusselse waterveld een eindstand van 9-0 aan. Als er al een minpuntje genoemd moét worden, zou Oranje het zichzelf kunnen verwijten dat het de dubbele cijfers zaterdag niet aantikte. Alhoewel daar echt álles aan werd gedaan door de speelsters van bondscoach Alyson Annan. Een strafcorner in de laatste 16 seconden gaf de ideale mogelijkheid, maar door een stopfout van Xan de Waard was het de dames niet gegund.