Nederlandse hockeyers winnen op EK van Wales en spelen in halve finales tegen België

Sjors Tanis • 23:35, 08-06-2021 / Laatste Update: 06:44, 08-01-2024

De Nederlandse hockeyers hebben zich op het EK in Amstelveen met een overtuigende zege verzekerd van een plek in de halve finales. In de laatste groepswedstrijd werd Wales met 6-0 verslagen.

Al na 10 minuten leidde Nederland met 3-0 na doelpunten van Mirco Pruijser, Jeroen Hertzberger en Thijs van Dam.

Na pauze laatste treffers

In het restant van de 1e helft kwam Oranje niet tot scoren. Kort na rust maakte Pruijser met een backhand zijn 2e van de avond. Robbert Kemperman tekende met een rebound voor de 5-0, waarna Billy Bakker 8 seconden voor tijd de eindstand bepaalde.

Door de ruime zege is Oranje groepswinnaar geworden. Daardoor neemt de ploeg van Max Caldas het donderdag bij de laatste 4 op tegen België, dat 2e is geworden in de andere poule. De andere halve eindstrijd gaat tussen Engeland en Duitsland. België is de regerend Europees kampioen.