Strafcornerkanon Mink van der Weerden stopt bij Nederlandse hockeyploeg

29 september 2021

AFP

Na Billy Bakker heeft ook zijn leeftijdsgenoot Mink van der Weerden (32) besloten zijn interlandcarrière te beëindigen. De routinier liet de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee weten dat hij niet meer beschikbaar is voor Oranje. Datzelfde geldt voor Glenn Schuurman en Roel Bovendeert.


Van der Weerden, verdediger en strafcornerspecialist, kwam in 191 interlands tot 115 doelpunten. Eerder maakte Billy Bakker (236 wedstrijden, 65 goals) al bekend te stoppen met tophockey. Schuurman kwam 159 keer uit voor het Nederlands elftal, Bovendeert 32 keer. Zij hebben aangegeven de focus deels te willen verleggen richting hun sociaal-maatschappelijke carrière.

Nog 5 anderen
De ploeg van Delmee (48) komt er sowieso behoorlijk anders uit te zien. Een 5-tal andere ervaren spelers hebben na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Tokio gevraagd om bedenktijd, zij kunnen mogelijk later aansluiten. Het gaat om Robbert Kemperman, Sander de Wijn, Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger en Seve van Ass.

Opvolger Caldas
Delmee, zelf goed voor 401 interlands en 2 olympische gouden medailles, is de opvolger van Max Caldas. De Argentijn stond 7 jaar aan het roer bij Oranje. Er werden 3 Europese titels gewonnen, maar de eerste mondiale hoofdprijs sinds 2000 bleef voor de hockeyers uit.