Vrouwen Amsterdam rollen Real Sociedad op en pakken EK voor hockeyteams (video's)

admin • 19:39, 22-04-2019 / Laatste Update: 17:01, 05-01-2024

De vrouwen van Amsterdam hebben overtuigend het EK voor clubs gewonnen. Tegen Real Sociedad stond de thuisploeg na 3 minuten al met 2-0 voor. Marijn Veen was de gevierde vrouw van de Amsterdammers, zij was met 3 treffers belangrijk in de 7-0 overwinning.

Al na 2 minuten hockeyen stond Amsterdam in de finale van de EuroHockey Club Cup (EHCC) op voorsprong. De 1e strafcorner van de wedstrijd werd direct benut door Eva de Goede. Een minuut later was De Goede alweer betrokken bij een doelpunt. Ze zette Marijn Veen in kansrijke positie die doeltreffend uithaalde. Zo was de wedstrijd nauwelijks begonnen en leek de cup al in de prijzenkast van Amsterdam te staan.

Tekst loopt door onder de video.

Not even 2 minutes in and Amsterdam take the lead with De Goede's penalty conversion #EHCC2019

— EuroHockey (@eurohockeyorg) 22 april 2019

Vlak voor het einde van het 1e kwart kwam Amsterdam zelfs al op 3-0. Een strafcorner van De Goede werd gepakt, Kitty van Male stond perfect opgesteld voor de rebound, legde af aan Kelly Jonker en zij tikte de bal van dichtbij binnen.

Amsterdam tikt Sociedad weg

De laatste keer dat Amsterdam het EK voor clubteams won was in 2014. Nu, 5 jaar later, is de ploeg uit de hoofdstad opnieuw de sterkste. De 4-0 viel vlak voor rust. Keepster Jori verdedigde niet goed uit en de bal kwam bij Marijn Veen terecht. Zij aarzelde geen moment en sloeg het 4e doelpunt van de middag tegen de touwen.

Veen powers the ball past the keeper for Amsterdam's 4th goal #EHCC2019

Makkelijke slotfase

Het 4e kwart van de wedstrijd was pas een paar minuten bezig toen Yasmin Geerlings ook haar doelpunt van de middag meepakte. Met nog 8 minuten te spelen maakte Eva de Goede met 6-0 het feest helemaal compleet. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Marijn Veen het 7e doelpunt van de wedstrijd.

De Spanjaarden liepen de laatste minuten van de wedstrijd alleen nog maar achteruit. Amsterdam hield de verdediging goed gesloten, behield de 0 en boekte zo een dikke overwinning in de finale!