Boston Red Sox profiteert optimaal van misstap New York Yankees
i

AFP

Boston Red Sox profiteert optimaal van misstap New York Yankees

Bart van der Wijst • 14:44, 28-06-2017 / Laatste Update: 09:21, 15-01-2024

Boston Red Sox is de nieuwe koploper van de American League East. De ploeg van international Xander Bogaerts won met 9-2 van Minnesota Twins en profiteerde van een misstap van New York Yankees. Zij verloren, mét Didi Gregorius, op het laatste moment van Chicago White Sox: 4-3.

De Red Sox hebben op dit moment 43 zeges en 34 nederlagen. Na alweer de zoveelste nederlaag - elf om precies te zijn - staat New York op 41-34.

Regen in Boston

Het regende pijpenstelen in Boston tijdens het duel tussen de Red Sox en de Twins. Hierdoor waren er twee lange regenpauzes die het duel onderbraken. Bij Boston sloegen Christian Vázquez en Chris Young een homerun. Zij hadden een enorm aandeel in de zege. Bogaerts droeg zijn steentje bij met twee hits en twee runs.

Pech voor New York

De Yankees leken op rozen te zitten na een 1-3 voorsprong in de achtste inning. Aaron Judge en Gáry Sanchez lieten New York juichen. Chicago liet zich echter niet uit de weg slaan en noteerde één punt in de gelijkmakende slagbeurt: 2-3. In de laatste inning sloeg José Abreu - met twee uit en de honken vol - twee man over de thuisplaat.

Nederland-international Gregorius eindigde de wedstrijd met twee hits uit vier slagbeurten.