Honkballers na megaspannende wedstrijd naar EK-finale
i

ANP

Honkballers na megaspannende wedstrijd naar EK-finale

Bart van der Wijst • 09:52, 17-09-2016 / Laatste Update: 03:53, 05-01-2024

De Nederlandse honkballers hebben vrijdagavond in eigen land de EK-finale bereikt. De ploeg van Steve Janssen versloeg Italië na een thriller: 6-5. Met de overwinning namen de Nederlanders revanche voor de verloren finale van 4 jaar geleden, toen waren de Italianen met 8-3 te sterk.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 1-0 voorsprong door een homerun van Yurendell de Caster. Deze stand bleef in Hoofddorp lang op het bord staan, tot de 6de inning. Daarin sloeg Italië toe door 2 keer een punt te scoren: 1-2. Ook in de 8ste inning noteerde de Italianen een punt, maar Nederland kwam in de gelijkmakende beurt op 3-3.

Spannend slot

De spanning in de Europese honkbalklassieker liep hoog op in de negende inning. Kalian Sams zorgde ervoor dat De Caster de 3-3 kon laten aantekenen, waarna een verlenging volgde waarin de eerste twee honken direct al bezet waren.

Italië wist twee keer te scoren, maar Oranje trok het tactische schaakspel in de gelijkmakende beurt naar zich toe. Kemp sloeg Sams binnen, Van der Meer zorgde ervoor dat Randolph Oduber kon scoren en dankzij een voltreffer van Garia kon Van der Meer de luid bejubelde 6-5 aantekenen.