Oranje maakt selectie voor World Baseball Classic bekend
i

EPA

Oranje maakt selectie voor World Baseball Classic bekend

Bart van der Wijst • 07:43, 09-02-2017 / Laatste Update: 20:21, 05-01-2024

De Nederlandse honkbalbond (KNBSB) heeft donderdagavond de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam bekend gemaakt. Zij gaan strijden op de 4de editie van de World Baseball Classic (WBC). Bondscoach Hensley Meulens heeft de beschikking over een sterke formatie voor het toernooi dat plaatsvindt in Japan, Mexico, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Bij Oranje (28-koppige selectie) komen 5 spelers uit in de hoogste baseball competitie ter wereld, de Major League (MLB). Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles), Andrelton Simmons (Los Angeles Angels of Anaheim) en Jurickson Profar (Texas Rangers). Ook Wladimir Balentien, Rick van den Hurk, Jair Jurrjens en Shairon Martis hebben een verleden in de MLB.

Trainers

De ploeg staat onder leiding van Hensley Meulens, de 'hitting coach' van San Francisco Giants. Hij was in 1989 de eerste speler afkomstig uit Curaçao die in de Major League debuteerde toen hij uitkwam voor New York Yankees. Naast Meulens beschikt Oranje over Bert Blyleven als 'pitching coach'. De werper gooide 22 jaar in de MLB en werd in 2011 verkozen als Hall of Famer.

Opzet toernooi

Het Nederlandse baseball team speelt haar 1ste ronde van het toernooi in Seoul, Zuid-Korea. Daar staat op 7 maart de wedstrijd tegen het gastland op het programma. Vervolgens volgen Taiwan en Israël. De 2 beste ploegen gaan daarna door naar de 2de ronde in Tokyo (Japan).