Herlings mag 3 weken na sleutelbeenbreuk weer racen in Indonesië
i

EPA

Herlings mag 3 weken na sleutelbeenbreuk weer racen in Indonesië

admin • 15:05, 26-06-2018 / Laatste Update: 18:54, 08-01-2024

Jeffrey Herlings mag nog geen 3 weken sinds hij zijn sleutelbeen brak weer aan de bak. Van de dokter mag hij weer aan het werk en zelf verwacht hij ook geen problemen met zijn blessure. Sterker nog: hij is racen met een sleutelbeenbreuk ondertussen wel gewend.

Tegenover de NOS zegt hij: "Het is ondertussen al de 3e keer dat ik mijn sleutelbeen op dezelfde plek heb gebroken en in het verleden heb ik al gereden na een veel kortere hersteltijd dan nu. Ik ga ervan uit dat ik geen pijn zal hebben."

Winst wordt lastig

Volgens de motorcrosser moeten we niet direct winst verwachten bij zijn comeback. "Ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen. Waarschijnlijk ga ik heel wat puntjes verliezen en raak ik de leiding van het WK-klassement kwijt. Maar er zijn dan nog 7 wedstrijden om terug te vechten." Herlings gaat dus vooral van start om de schade voor zijn WK-stand te beperken.

Voorsprong zo goed als weg

Omdat Herlings de MXGP van Lombardije moest missen en zijn concurrent Antonio Cairoli beide manches won, is zijn voorsprong in het klassement van 62 naar 12 punten gekrompen. Herlings won dit jaar 8 van eerste 10 GP's.