Herlings tikt concurrent in bloedstollende slotfase onderuit en wint 1ste manche (video)

Martijn Baars • 18:47, 03-06-2018 / Laatste Update: 19:15, 08-01-2024

Jeffrey Herlings heeft de 1ste manche van de MXGP op Matterley Basin gewonnen. In de bloedstollende slotfase van de wedstrijd ging hij zijn grote concurrent Tony Cairoli voorbij, maar over die inhaalactie zal nog wel even worden nagepraat.

Cairoli reed lang aan de leiding, maar het gat op Herlings was niet groter dan een seconde.

Slotfase

Dus probeerde de Nederlander in de uiterste slotfase van de wedstrijd nog wat aan de stand te veranderen. 2 ronden voor de finish kwam er een lange bocht naar rechts waar Herlings via de binnenkant van de bocht voorbij de 9-voudig wereldkampioen probeerde te komen.

Boem!

Herlings schoot in het piepkleine gaatje dat die Italiaan in de bocht open liet en de 2 kwamen naast elkaar. De Nederlander raakte daarbij zijn concurrent die daardoor vol op zijn plaat ging. Cairoli stond wel weer snel op, maar Herlings kon toen zijn 13de manchezege van dit seizoen op zijn gemakje binnentikken.

Expres?

Na afloop van de race vertelde Herlings aan de NOS dat het een raceongelukje was: "Natuurlijk deed ik het niet expres. Ik wilde de bocht zo scherp mogelijk nemen, maar helaas raakte ik Cairoli."

Lees hier hoe de 2e manche verliep.