Herlings wint Grand Prix van Patagonië na prachtige inhaalrace

Ray Archer

Martijn Baars • 22:50, 04-03-2018 / Laatste Update: 20:44, 12-12-2023

Motorcrosser Jeffrey Herlings is het nieuwe seizoen in de MXGP begonnen met een knappe overwinning. De 23-jarige Brabander troefde in de Grote Prijs van Patagonië in Argentinië wereldkampioen Antonio Cairoli af.

Cairoli won de 1ste manche voor Herlings en leek in de 2de race onbedreigd op de zege af te stevenen, tot de Nederlandse motorcrosser in de laatste rondes ineens snel dichterbij kwam.

Inhaalrace

Met een gewaagde inhaalactie op hoge snelheid wist Herlings zijn Italiaanse rivaal, 9-voudig wereldkampioen, in de slotronde voorbij te steken op het zandcircuit van Neuquén. Cairoli kwam als 2de over de streep en pakte zo net als Herlings 47 punten in de 1ste wedstrijd van het nieuwe WK-seizoen.

Omdat Herlings de 2de manche won, werd hij als winnaar van de grand prix gehuldigd.