Van der Mark met 2e plek voor het eerst op het podium dit seizoen

admin • 15:00, 25-03-2018 / Laatste Update: 17:08, 08-01-2024

Hoppa! Michael van der Mark heeft zijn eerste podiumplek van dit seizoen binnen in het WK superbike. De Rotterdamse motorcoureur reed op het circuit van Buriram in Thailand op zijn Yamaha naar de 2e plaats. Hij moest alleen de Brit Chaz Davies (Ducati) voor zich dulden.

Van der Mark eindigde zaterdag op het Thaise circuit als 7e, maar startte toen van plek 10. In race 2 vertrok hij van de 4e plek en zat hij vanaf het begin vooraan. De Nederlander reed zelfs enkele ronden aan de leiding. Davies loste hem in de 8e ronde af, maar Van der Mark bleef de rest van de race goed in zijn spoor.

De Brit Jonathan Rea, die als vierde finishte, is na vier races de leider in het kampioenschap met 69 punten. Van der Mark klom naar de zesde plaats met 45 punten.