Bendsneyder crasht op Silverstone

Martijn Baars • 18:02, 27-08-2017 / Laatste Update: 08:30, 08-01-2024

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft zijn nieuwe contract in de Moto2 zondag in de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone geen extra glans kunnen geven. In de voorlaatste ronde van de race in de Moto3 ging de 18-jarige Rotterdammer onderuit na contact met de Spanjaard Juanfran Guevara.

De race werd na die crash stilgelegd. Bendsneyder bleef ongedeerd, maar Guevara moest langs de baan worden behandeld door artsen.

Uitslag

De Spanjaard Aron Canet, die aan de leiding lag van een grote groep coureurs, werd tot winnaar uitgeroepen. De Italiaan Enea Bastianini legde beslag op de 2e plaats, de Spanjaard Jorge Martin werd 3e. Joan Mir uit Spanje blijft aan de leiding in het WK-klassement.