Dakar stilgelegd nadat auto in publiek rijdt
i

AFP

Dakar stilgelegd nadat auto in publiek rijdt

admin • 23:50, 02-01-2016 / Laatste Update: 11:31, 12-12-2023

Op de startdag van de Dakarrally in Argentinië is een ernstig ongeluk gebeurd, waarbij omstanders zwaargewond zijn geraakt. De officiële website van Dakar meldt dat een auto in het publiek is gereden en dat de proloog daarom even is stilgelegd.

Update: Bij het ongeval tijdens de proloog van de Dakar in het Argentijnse Buenos Aires zijn in ieder geval een jongen van 10 en zijn 34-jarige vader ernstig gewond geraakt. Dat maakte de organisatie zondag bekend.

In de auto zat de Chinese Mini-coureur Guo Meiling. Meiling is de eerste vrouwelijke coureur uit China die meedoet aan de rally. Hoe zij en haar navigator er aan toe zijn, is niet bekend gemaakt.

Over het aantal gewonden was lange tijd onduidelijkheid. Buitenlandse media schreven dat er acht mensen in het publiek zijn geraakt. Het Argentijnse persbureau Télam sprak over dertien mensen, van wie er drie in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hier het officiële statement:

La organización informa sobre el accidente sucedido en el Prólogo #Dakar2016 pic.twitter.com/0RCKTcenyp

— Stefania Bruera (@stefifm) January 2, 2016

— DakarReporter (@DakarReporter) January 2, 2016

— Laureano. # (@LauSawk) January 2, 2016

 

Dakar start elk jaar met een proloog, die over een afstand van elf kilometer wordt gereden. Ze startten in het dorp Todd. Na het ongeluk zijn de coureurs die nog moesten beginnen aan hun race in rustig tempo naar de finish in Rosario gereden.