Moto3-rijder Schouten biedt weer excuses aan

Moto3-rijder Schouten biedt weer excuses aan

16:48, 15-07-2014 / Laatste Update: 14:32, 07-01-2024

RIJSWIJK - De Nederlandse Moto3-rijder Bryan Schouten heeft dinsdag nogmaals zijn excuses gemaakt voor zijn gedrag na de crash van afgelopen zondag in de Grote Prijs van Duitsland. De wegracer koelde in de grindbak van de Sachsenring zijn woede op landgenoot Scott Deroue, die zijn val had veroorzaakt.

Schouten gaf Deroue klappen en sprong hem in zijn nek.

Gedrag
Schouten bood in een verklaring zijn verontschuldigingen aan zijn team, sponsors en de motorsportbond KNMV aan. ,,Ik realiseer mij heel goed dat mijn gedrag niet thuishoort op een circuit (of ergens anders) en niet bijdraagt tot een positieve promotie van de motorsport die het toch al moeilijk heeft in Nederland. De 2 strafpunten accepteer ik volledig en ik garandeer dat er dit seizoen absoluut geen strafpunten voor dit soort gedrag bij zullen komen.''

Debuut
Bij het ingaan van de tweede ronde op de Sachsenring in de Moto3 ging het mis tussen beide Nederlanders, die dit jaar debuteren als vaste rijders in het WK. Deroue, de talentvolle racer uit Nijkerkerveen, had een voortvarende start, maar verremde zich bij een iets te enthousiaste inhaalactie op de Duitser Luca Grünwald. Hij ging onderuit en nam de achter hem rijdende Schouten mee in zijn val.

Emoties
De racer uit het Franse team CIP vloog in de grindbak Deroue aan. ,,Het was zijn fout en op dat moment ben ik geflipt. Het was een opeenstapeling van emoties. Dom van mij en ik heb ook mijn excuses aangeboden, maar het is niet anders'', was zijn eerste reactie direct na de race.