Die motorcoureur die in de rem kneep: "Je moet het wel in perspectief zien"

Brian Vesseur • 23:21, 09-09-2018 / Laatste Update: 21:40, 05-01-2024

Romano Fenati wil zijn actie niet goedpraten, maar toch is hij het niet eens met de kritiek die hij kreeg. De Italiaanse Moto2-coureur kneep tijdens de race in Misano in de rem van een tegenstander. Stefano Manzi kon zijn motor maar net rechthouden. Fenati kreeg een schorsing van 2 races en is het daar wel mee eens. Wel vindt-ie dat Manzi ook een straf verdient.

“Ten eerste was er contact en daarna duwde hij me van de baan, later deed hij dat nog eens”, zei Fenati toen de Spaanse TV-zender Movistar hem vroeg naar zijn versie van het verhaal. Dat maakte Motorsport.com op uit zijn reactie. “Dat maakt mijn acties natuurlijk niet goed, maar het zijn altijd dezelfde piloten die races van anderen verpesten. Het is geen slimme move, het was gevaarlijk voor hem en voor mij.”

Perspectief

Toch vraagt Fenati om begrip: “Toch moet men dit in perspectief zien. Ze hebben mij gestraft dat ik twee races niet mag rijden, maar laten we zien wat de anderen voor straf krijgen. Ik heb geen interesse om beroep aan te tekenen. Het zijn altijd dezelfde mensen die fouten maken. Het is noodzakelijk dat er eerlijker beoordeeld wordt.”

Het team van Fenati was duidelijk. Zij vonden de actie idioot en zij bieden hun excuses aan. Aan Manzi, de sport en ook aan alle sponsors.