Tegenvallende Valentino Rossi begint GP-seizoen vanaf 3e rij: 'Was niet genoeg' (video)

Trevor Wagener • 00:20, 18-03-2018 / Laatste Update: 13:47, 07-01-2024

Valentino Rossi begint het nieuwe MotoGP-seizoen zondag teleurstellend vanaf de 3e startrij. De Yamaha-fabriekscoureur had gehoopt dat zijn 1.54.389 zaterdag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar goed was voor een plek op de 2e rij, maar hij moest genoegen nemen met P8.

"Ik hoopte oprecht met mijn 1.54.3 op de 2e rij te blijven. Dat was ook het doel, maar het was helaas niet genoeg en dus start ik op de 3e rij", aldus Rossi tegen de aanwezige pers.

Iedereen bon chance

De 9-voudig wereldkampioen en oude rot blijft positief over zijn kansen voor de race. "Mijn tempo is goed, maar volgens mij is de snelheid van 12 rijders min of meer gelijk." Dus kan het alle kanten op, meent Rossi.

"Niemand weet dus hoe het zondag afloopt. Het wordt heel belangrijk om te zien wat er in de 2e helft van de wedstrijd gaat gebeuren. De coureurs die in staat zijn om het tempo hoger te houden, zullen als 1e boven komen drijven."

Zinderende Zarco

De pole-position onder het kunstlicht van het Losail International Circuit ging verrassend naar Yamaha-satellietrijder Johann Zarco. Dat verrast Rossi niet. "Want hij is snel en heeft vorig jaar uitstekend afgesloten."

Volgens de veteraan ging de jongeling doodleuk door waar hij mee bezig was. "Dit jaar is hij begonnen waar hij afgelopen seizoen is geëindigd", looft de Italiaan de Fransman. "Hij is sterk en we hopen morgen met hem de strijd aan te kunnen gaan."