Oplossing voor MotoGP? ‘2 races in 10 dagen tijd, verdeeld over 5 landen’

6 april 2020

EPA

Het Italiaanse motormerk Ducati biedt een radicale oplossing voor de MotoGP, dat door de coronacrisis nog altijd niet is begonnen. "1 oplossing is 5 landen te vinden waar in 10 dagen tijd 2 keer een grand prix kan worden verreden”, zegt teambaas Paolo Ciabatti.


De teambaas vervolgt: "Het zal niet meevallen nog 10 landen te vinden die onder min of meer normale omstandigheden dit seizoen nog een race kunnen houden", zegt hij in vakmagazine Autosport. De MotoGP heeft de 1e 6 grands prix vanwege de uitbraak van het coronavirus moeten uitstellen en races 7 en 8 in respectievelijk Italië (Mugello) en Catalonië (Barcelona) worden zeer waarschijnlijk ook geschrapt. Rechtenhouder Dorna en de internationale motorsportfederatie FIM lieten eerder weten dat ze heel blij zouden zijn als er dit jaar een verkort kampioenschap van 10 races kan plaatsvinden.

'Moet er wel een wereldkampioen komen?'
Ciabatti vindt dat optimistisch gedacht. "Deze noodtoestand verdient een realistische kijk op de zaken. 2 races binnen 10 dagen tijd verdeeld over 5 landen is wellicht beter. Je bespaart ook nog eens kosten op het transport. En misschien moeten we ook het idee overboord gooien dat er dit jaar een wereldkampioen moet komen. Het is niet dat wij dat willen, maar als team en bedrijf moet je anticiperen op wat er kan gebeuren. Daarmee nemen we ook onze verantwoordelijkheid", aldus de topman van Ducati.