Amerikaanse opvolgster van Vonn: 'Lindsey is er over 4 jaar gewoon weer bij'
i

AFP

Amerikaanse opvolgster van Vonn: 'Lindsey is er over 4 jaar gewoon weer bij'

admin • 12:22, 23-02-2018 / Laatste Update: 16:45, 12-12-2023

Lindsey Vonn weet het zeker: dit waren de laatste Olympische Spelen waar ze ooit aan mee heeft gedaan. Maar die gedachte deelt ze niet met heel veel mensen. Haar beoogd opvolgster Mikaela Schiffrin zegt dat ze Vonn over 4 jaar gewoon weer op de Spelen verwacht.

"Het is grappig. Elke keer als ik iemand erover hoor praten is het steeds waarschijnlijk, misschien en we zullen wel zien, maar niet zeker. Ik ken Lindsey. Ik geloof haar niet", zei Shiffrin.

Het stokje nog niet overnemen

De 22-jarige ski-ster wordt gezien als de opvolgster van Vonn. "Maar ik denk niet dat ik in haar voetsporen kan treden zoals ze het heeft gedaan. Ik heb er ook nog niet veel over nagedacht, want ik denk dat Lindsey nog niet klaar is. Ik zie mezelf het stokje nog niet overnemen."

'Ga nou door'

Ook de Italiaanse Sofia Goggia, olympisch kampioene op de afdaling, vindt dat Vonn door moet gaan. Ze nam met haar contact op om er bij haar op aan te dringen niet te stoppen. "Je bent een te grote kampioen. Je kunt je schema doseren en alleen afdalingen doen", vertelde ze Vonn.