Duits Olympisch Comité wil Spelen in 2021: 'IOC moet duidelijker zijn'

Trevor Wagener • 18:27, 23-03-2020 / Laatste Update: 02:30, 05-01-2024

Het Duits Olympisch Comité (DOSB) wil dat de Olympische Spelen met een jaar worden uitgesteld. De DOSB had een duidelijker standpunt verwacht van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in de discussie over het al dan niet uitstellen van de Spelen in Tokio.

Dat heeft DOSB-voorzitter Alfons Hörmann verklaard aan Duitse media. Zondag liet het IOC voor het eerst weten dat uitstel van de Spelen (24 juli tot 9 augustus) op tafel ligt gezien de wereldwijde verspreiding van het coronavirus. Uiterlijk binnen 4 weken wil het IOC de knoop doorhakken.

Lekker handig...

"Wij hadden een duidelijke uitspraak gewenst, namelijk dat de Spelen definitief niet op de voorziene data kunnen doorgaan. Dan zou er nu over alternatieven overlegd kunnen worden", zegt Hörmann. De atleten kunnen door de coronacrisis nauwelijks trainen en zijn in het ongewisse over de olympische kwalificatieprocedures.

"Ook op dit vlak zou het een enorm waardevol signaal geweest zijn de geplande termijn op basis van de huidige situatie in de wereld op te geven", aldus Hörmann. Duitsland, 5e op de medaille spiegel in 2016, is het 1e grote sportland dat zich uitlaat over de Spelen. NOC*NSF heeft nog niet duidelijk stelling genomen.